Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Min. Din. Vår. Byt med stil.

Mode & Skönhet – Publicerad februari 2024

Det närmar sig vår och vi räknar ner varje dag. Kanske känns din garderob lite tråkig? Då gäller det att vara smart och extra kreativ. Just detta handlar vårens kampanj om! I vår byter vi med stil. Något som är mitt, kan bli ditt och kanske till och med vårt? Häng med bakom kulisserna när kampanjen plåtades, få tips från stylisten och fotografen och kolla in var alla kläder kommer ifrån. Dessutom har vi ett spännande event på gång!

Vi pratar second hand-mode med stylisten Susanna Stankiewicz

Vad bör man framför allt hålla utkik efter i second hand-butiken?

“Det enkla svaret är märkesplagg. De håller ofta en högre kvalité, vilket syns tydligt efter några år. De har också ett högre andrahandsvärde – och det är ju bra för dig också om du vill sälja plaggen vidare efter ett tag. “

Vilka plagg ska man sikta in sig på?

“Ytterplagg som rockar, skinnjackor och kavajer är oftast mest prisvärda. Du hittar dem ofta i bra material och kvalitéer eftersom man tidigare inte producerade lika mycket fast fashion. Att köpa en begagnad skinnjacka är ett bra sätt att spara på jordens resurser, de blir bara finare med åren. Det enda de kan behöva är lite läderbalsam.”

Alla säger att man ska blanda gammalt med nytt, men jag får aldrig till det?

“Det är egentligen inte så svårt men du behöver lägga lite tid i butiken och prova dig fram. Second hand-butiker har ofta olika inriktningar så det kan vara bra att lära dig vilken butik som passar din stil. Är du osäker så börja med ytterplaggen, eller lite finare tröjor och oversize-skjortor, de är lättast att synka med din stil. Eller varför inte en accessoar som du bara adderar till det du redan har?”

Vad ska man leta efter i vår om man vill ”följa modet”?

“Retrotrender, precis som alla andra trender, kommer och går. Just nu är det mycket fokus på 90- och 2000-talet. Håll utkik efter retrojeans, solglasögon eller en väska. De är tydliga trendmarkörer och går ofta att hitta till riktigt bra priser, jämfört med nyproducerat.”

Adidas Tracksuit – Stadium, Tröja och blomsterbrosch – Lindex, Halsband, armband och örhängen -Hallbergs guld, Väska – Usupso, Kavaj – Kappahl, Blus och jeans – H&M, Halsband – Lindex, Solglasögon – Kappahl

Fotograf Johan Sundell

Varför blir man alltid så ful på bilderna, när modellerna aldrig verkar bli det?

“Det stämmer inte riktigt. Det tas en herrans massa bilder på modeller också där de inte ser särskilt snyggt ut. Däremot blir de oftare bättre än oss andra, av skäl som inte har med genetik att göra. De vet till exempel hur de ska stå i förhållande till ljuset och vilka poser som brukar funka. Men den största skillnaden är att de är mer avslappnade och bekväma framför kameran, än de flesta av oss.”

Finns det några tips man kan tänka på när kompisen plockar fram kameran?

“Ja, försök slappna av och tillåt dig att bli ful på 99 av 100 bilder. Det är inte hela världen. Tänk på hur fin den där 100:e bilden kommer bli! Det svåra är nog att få kompisen att ta 100 bilder på dig…”

 

Kostym, skjorta , slips, fickduk och rock – Volt, Blomsterpin – Stadsmissionen, Smycken – Hallbergs Guld, T-shirt, tröja, skjorta och scarves – Levis, Byxor – Stadsmissionen, Glasögonbågar – Synsam Outlet

Lyxloppis och bytardagar med Fair Fashionista Filippa

Den 9-10 mars har du chansen att byta till dig en ny våroutfit. Då kör vi nämligen lyxloppis och bytardagar på Triangeln med ingen mindre än Fair Fashionista Filippa.

Läs mer om eventet här!

Glöm inte att klicka i att du kommer på vårt Facebook-event!