Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Hår- och skäggvård: från torrt till mjukt och glansigt

Mode & Skönhet – Publicerad januari 2023

Vintermånaderna kan vara tuffa för både skägg och hår. De kalla vindarna och den torra luften bidrar till att göra håret torrt och frissigt. Även skägget kan kännas torrt och strävt. Men givetvis finns det lösningar på dessa problem! Med återfuktande produkter, djupvårdande hårvård och skonsamma stylingverktyg hålls håret i toppform under vintermånaderna. Att lägga till några piffiga accessoarer gör också susen.

Hårvård

Torrt hår behöver fukt och näring för att återhämta sig. På Lyko finner du två olika hårvårdsserier som vårdar torrt hår, Waterclouds Color Trio och Davines Essential Love Curl Shampoo och Conditioner. Waterclouds serie är speciellt bra för färgat hår och bevarar färgen genom att stimulera keratin fibrerna som återbygger och skyddar håret. Love Curl är som det låter, menat för lockigt hår. Det ger håret spänst och volym, samtidigt som det är mjukgörande utan att tynga ner.

När det kommer till skäggvård är det viktigt att även här tänka på att återfukta. Ett bra alternativ är Solomon’s Beard Balm som du hittar på HK Barber Shop. Det gör skägget mjukt och lätt, samtidigt som det skyddar den underliggande huden. Dessutom är balsamet helt biologiskt nedbrytbart, för miljöns skull.

Styling

Att styla håret gör stor skillnad och gör att det känns fräscht och friskt. Med en plattång kan du både platta och locka håret, och resultatet blir ett glansigt och lent hår. Förutom plattång, så har Lyko även en ny vågtång som enkelt och snabbt gör snygga lockar och mycket volym – på ett kick har du en frisyr som håller hela dagen. En förutsättning för att styla en bra frisyr är såklart en bra hårborste som reder ut tovor utan att slita på håret. Om du föredrar att reda ut håret när det är blött borde du investera i en detangling brush som är det skonsammaste alternativet för just detta. Det är även en god idé att komplettera med en hårborste av svinborst, som fördelar hårets naturliga oljor över hela håret och gör det silkeslent.

Accessoarer

Ingen frisyr är komplett utan det lilla extra. Accessoarer är en rolig och enkelt väg för att förändra din look och göra den unik. På Glitter hittar du en uppsjö av olika detaljer som du kan sätta din egna touch med. Kanske passar en färgklick i form av en claw clip bra, eller en glittrig hårklämma som förhöjer looken?

Genom att använda rätt produkter, styla håret på rätt sätt och använda håraccessoarer kan man skapa en frisyr som passar just en själv och håller gnistan uppe under vintermånaderna. Våga testa olika looks och hitta rätt vårdande produkter som passar din hårtyp, så är det torra vinterhåret räddat!