Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Vårens inredning 2023 – med fokus på detaljerna

Hem & Fritid – Publicerad mars 2023

När dagarna blir längre och solen strålar avslöjande genom fönsterrutan är det dags att ge lite extra kärlek och omtanke till hemmet. Efter en ordentlig vårstädning är det välförtjänt att piffa till med några nya detaljer. Små förändringar kan göra stor skillnad och ge en ny, fräsch känsla till rummet. Låt oss gå igenom de bästa trenderna för vårens inredning 2023.

Fint i fönstret

Fönsterkarmen är en plats som ofta förbises, men det kan faktiskt vara en perfekt plats att skapa en härlig vårkänsla. Här kan du kombinera blommor i vackra vaser, ljusstakar och dekorativa detaljer. Att lägga fram några coffee table books som matchar dina intressen är en rolig detalj som sätter en personlig touch på din inredning. Addera en häftig statementlampa som uttrycker din stil, och håll gärna resten av inredningen inom samma färgskala eller tema för skapa en harmonisk och balanserad känsla. Lägg till en gardinkappa eller några gardinlängder så har du en smakfull plats klar för att njuta av vårsolen på.

Piffa till med pasteller

Färgen som trendar i vår är pasteller i alla nyanser. Tänk ljusrosa, mintgrönt, babyblått och lavendel. Pastellfärger ger en mjuk och behaglig känsla, samtidigt som de är pigga och uppfriskande för dig själv såväl som din omgivning. Du kan enkelt lägga till lite färg i ditt hem genom kuddar, filtar, sängkläder, lyktor eller levande ljus. Det smidiga med pasteller är att de passar fint att blanda, men också att välja ut en favorit och ha som genomgående tema i vardagsrummet, och kanske en annan i köket. Testa runt med vad som passar bäst för dig!

Mjuka och böljande former

En trend som smyger sig på och dyker upp i fler och fler butiker är de böljande formerna och vatteninspirerade detaljerna. Med vatten som inspiration fyller vi hemmet med blåa detaljer, vågiga mönster och en mjuk ton. Den svävande känslan påminner oss om renlighet och lugn, vilket vi gärna vill ha mer av i hemmet. Om du är sugen på att inkludera mer av denna stil så är porslinsserien från Hemtex med blått bubbelmönster ett klockrent val. Den för tankarna till havet och vattnet direkt, så fint och härligt!

Låt vårens inredning 2023 inspirera dig till att plocka in vårens ljusa och glada känslor till hemmet. En liten detalj kan vara det enda som krävs för att förändra hela känslan. Det kan vara en bordslampa i fönsterkarmen, en ny färg eller form. Lycka till med inredningen och njut av våren!