Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Oförglömliga sommarkvällar – så skapar du dem!

Hem & Fritid – Publicerad juli 2023

Äntligen är sommaren här – det betyder långa soliga dagar som sträcker sig till sent på kvällen. Oftast är det under sommarkvällarna som vi skapar våra finaste sommarminnen och det är dessa stunder vi tänker på när vi blickar tillbaka mot, och längtar till, sommaren lite extra mycket under resten av året. Ska du bjuda över nära och kära en kväll i sommar? Här listar vi våra tips på hur du skapar en sommarkväll som ni sent kommer glömma!

Förhöj stämningen

Vårt första tips är att skapa en härlig atmosfär inför kvällen oavsett om det är i trädgården eller på balkongen. För att förhöja stämningen och skapa en mysig miljö krävs endast några enkla men effektfulla element; en ljusslinga, filtar och den rätta musiken. Även om det är ljust långt in på kvällen under sommaren, tillför en ljusslinga ett stämningsfullt ljus. Clas Ohlson har ljusslingor i olika färger, storlekar och längder – hitta den som passar bäst för er uteplats. Trots sommarväder kan det bli kyligt på kvällarna, placera ut några varma filtar att värma sig med, ni hittar fina filtar hos Hemtex. Sist men inte minst kräver en lyckad kväll en bra spellista med de bästa sommarlåtarna – detta kräver såklart en bra högtalare!

Laga middag

Vad är somrigare än att äta middag utomhus? Att grilla och laga mat över öppen eld ger inte bara en fantastisk smak till maten, utan skapar också en gemenskap och en känsla av festlighet. Om grill står på schemat har Akademibokhandeln flera kokböcker med fantastiska recept för såväl traditionella grillkvällar som helt nya grilltillbehör. Hos Önska hittar ni också alla tillbehör som kan tänkas behövas för tillagning av maten samt middagen. Har man inte tillgång till grill vill vi slå ett slag för pizzastenen – ett enkelt knep för att få till gourmetpizzor hemma! Tillaga pizzorna i en vanlig ugn och njut utomhus. Vill ni lyxa till det ännu mer? Fokusera på dukningen! Hos Hemtex finns vackra tallrikar och skålar som tar middagen till nästa nivå.

Spelkväll

En sommarkväll är inte komplett utan spel och lekar. För dig med trädgård finns många roliga trädgårdslekar. Vad sägs om en klassisk kubbmatch? Eller varför inte testa något ni inte gjort tidigare, kanske det roliga familjespelet Boccia? Clas Ohlson har allt för trädgårdslekar. Har man däremot begränsat med plats och vill ha en mer avslappnad aktivitet finns det underhållande kortspel och lekar hos Lagerhaus.

Detta var våra bästa tips på hur ni tar vara på kommande sommarkvällar på bästa sätt. Oavsett om det är grillfester i trädgården, spelkvällar på balkongen eller något annat, är det gemenskapen som gör dessa stunder så speciella. Sommaren är kort, så var inte rädd för att festa till det extra under denna period, vi hoppas du blivit inspirerad och fått idéer om hur du vill spendera dina sommarkvällar.