Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Inred din drömbalkong – så skapar du en mysig oas

Hem & Fritid – Publicerad april 2023

Ljumna vindar, solstrålar och vår i luften. Våren är en underbar tid på året då allt vaknar till liv igen, och det vill vi såklart kunna njuta av så mycket som möjligt. Balkongen är den perfekta platsen att göra detta på, och fånga årets första soliga stunder. Oavsett om du har en stor eller liten balkong, öppen eller inglasad, så är det en god idé att dekorera din balkong efter just dina behov så att du kan utnyttja den maximalt. Har du gröna fingrar och vill odla tomater, eller vill du mest lapa sol? Såhär gör du för att inreda din balkong till din egen lilla dröm-oas och maxa vårens upplevelser!

Låt det grönska

Såklart står grönska och växter i centrum när det kommer till balkongen. Gröna växter ger balkongen ett lugn över sig, medan färgglada blommor ger en piggare stämning. Om det inte är i ditt intresse att odla eller sköta om växter ska du välja lättskötta plantor som begonia, eller till och med konstgjorda blommor, men det är viktigt att få in någon typ av växtlighet. Har du tvärtom stort intresse för odling så kan det vara kul att testa att odla tomater eller prova att odla på höjden med en spaljé. Välj vad som passar dig bäst och fyll på med växter tills det blir lummigt och härligt.

Tänk funktion

När du väljer balkongmöbler, tänk på vad du vill ha för funktion av balkongen. Ska du kunna bjuda vänner på middag, eller vill du luta dig tillbaka i solstolen och ta en kaffe? Anpassa ditt val därefter och hitta sedan möbler som matchar din stil. Möbler i rotting och naturfärger passar alltid fint på balkongen om du är tveksam på vad du ska satsa på! För att skapa en ombonad atmosfär är ett tips att inkludera en matta, textilier och andra detaljer som om det vore ett rum inomhus. Piffa med ljusstakar och kuddar i mjuka färger för en avslappnande effekt!

Använd höjden

Att tänka på höjden är en viktig faktor när man inreder en balkong. Genom att utnyttja höjden kan man skapa en illusion av ett större utrymme samtidigt som man tillför extra grönska och dekoration. Det finns många sätt att utnyttja höjden på, till exempel genom att hänga upp krukor på väggen eller i taket. En annan idé kan vara att fästa en hängmatta, vilket skapar en mysig och avslappnande plats att vara på. För att skapa en extra varm och inbjudande känsla kan man även hänga upp en ljusslinga eller annan belysning.

Med dessa tips kan du nu enkelt och snabbt inreda din balkong till en härlig dröm-oas där du kan njuta av vårens alla underbara stunder. Följ din magkänsla och var inte rädd för att testa nya lösningar. Lycka till!