Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

3 enkla sätt att adventspynta!

Hem & Fritid – Publicerad november 2022

Är du den som startar julfirandet direkt efter att halloween är över, eller är det strikt förbjudet att spela minsta lilla jullåt innan den första december? Som en glädjande kompromiss kan vi faktiskt skilja på adventspynt och julpynt. Under advent är det vanligt att pynta med ljusstakar i alla dess former och levande ljus för att lysa upp vintermörket – och tomtarna får vänta lite till. I år är första advent redan den 27 november, så att göra i ordning hemmet med lite stämningsfulla ljus är i rättan tid. Och sen går det ju alltid att tjuvstarta lite med annat pynt, om man verkligen inte klarar att vänta längre…

Stämningsfullt med levande ljus

Utan att göra det för juligt för tidigt, kan du enkelt addera några ljusstakar i hemmets mörka vrår för att öka mysfaktorn på mörka och ruggiga kvällar. För den som finner tycke för den klassiska stilen är värmeljusstaken i guld från IKEA ett fint alternativ, och om man vill använda kronljus finns det en supersnygg adventsljusstake på Hemtex. För extra finess kan man satsa på adventsljus från Lagerhaus med juliga och härliga dofter. Det sätter verkligen pricken över i:et att mysa runt bland dofter av kanel, kola och polka.

Ett hemtrevligt välkomnande

För att skapa ett gott första intryck när vänner och familj kommer över kan du dekorera ytterdörren. Med en krans ser det direkt trevligt och ombonat ut vid ingången, och det är ju så enkelt att göra! På Slöjddetaljer hittar du en färdig mosskrans med halmstomme som går utmärkt att använda som bas och sedan dekorera med dina favoritpynt. Fantasin har inga gränser! Föredrar du istället en krans som är färdig att hänga upp finns det alternativ på Ikea, Hemtex, Søstrene Grene och Flying Tiger Copenhagen med allt från skimrande guld till rustika grankransar klädda i snö.

Unikt och personligt med pyssel

Kliar det det i fingrarna att sätta igång med ännu mer juldekorationer? Då ska du se hit! Samla dina nära och kära, unga som gamla och sätt er ner för en mysig pysselkväll tillsammans. Att skapa något själv kan vara utmanande men väldigt givande när kreativiteten kommer igång. Också hör det ju julen till! För att komma igång rekommenderar vi varmt att använda ett start-kit med pysselmaterial, som du hittar antingen på Søstrene Grene eller Slöjddetaljer. Ni kan även prova att måla en julmugg från Flying Tiger Copenhagen eller sätta ihop lustiga figurer med jultrion från Slöjddetaljer. Det är bara ni själva som sätter gränserna, så kicka igång tomteverkstaden och kom ihåg att ha roligt längs vägen!

Vi på Triangeln önskar er alla en fin adventshelg fylld med ljus och värme. Med dessa tre tips blir det garanterad mysstämning på helgen. Kanske börjar du till och med nynna på refrängen “Last christmas, I gave you my heart…” vare sig du vill eller inte!