fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Ta hand om dig själv

tahandomdigsjälv-800

Känner du att du inte riktigt räcker till? Har du svårt att prioritera rätt saker i livet? Med hjälp av självhjälpsböcker och affirmationskort kan du få rätsida på de utmaningar du upplever i vardagen.

Jag ska bara… - Om att skjuta upp saker

Är det något du känner igen, skjuter du upp saker och tänker att du ska göra det senare eller imorgon. Har ditt prokrastinerande blivit ett problem som gör att du inte hinner med något? Om du istället planerar genom att göra en snabb prioriteringslista där det tråkigaste kommer först och det roligaste sist så kommer du få saker gjorda snabbare. Sätt upp ett mål så är chansen större att du faktiskt genomför det du behöver göra. Bryt ner uppgiften och sätt delmål som krävs för att uppnå det större målet. Om du köper en fin bok att skriva ner allt i är chansen ännu större att du faktiskt gör vad du tänkt dig och det kommer att kännas mer verkligt. Du kan också lättare fokusera om du lägger ifrån dig all elektronik och använder dig av ett klassiskt anteckningsblock i stället för appar. Så bestäm dig och gör det nu!

tahandomdigsjälv-1

Ansvarig för din egen lycka

Det är bara du som kan ta ansvar för din egen lycka. Det finns mängder av böcker inom ämnet som alla fokuserar på olika typer av välmående. På Akademibokhandeln finns en hel sektion och det är du som väljer vilken som tilltalar just dig. Genom att sätta dig ner, läsa och fundera över vad som gör dig lycklig har du kommit en bit på vägen. Sen kommer den utmanande biten att sätta upp mål och att följa dem för att finna din lycka. Skriv ner dina tankar så får du lättare att fokusera på vad du behöver göra. Tänd ett härligt peppande doftljus och sätt dig skönt tillrätta medan du låter tankarna vandra till vad som gör dig lycklig. Kom ihåg att leva ditt liv som du vill, oavsett vad andra tycker. Det är vägen till lycka!

tahandomdigsjälv-2

Lär känna dig själv

Affirmationskort ger dig påminnelser om vad du behöver i ditt liv just nu. De kan även peppa dig och göra dig medveten om alla dina positiva sidor. Soul Works affirmationskort kan du köpa hos Akademibokhandeln och på Lagerhaus finns flera olika boxar med må bra-kort för olika fokusområden. Placera dem vid sidan av sängen eller bredvid kaffekokaren. Det viktiga är att de finns på en plats där du kan dra ett kort varje dag och ge dig själv en stund att reflektera över dess innebörd. Så ta en stund för dig själv, häll upp kaffe eller te i koppen med en härligt positiv uppmaning och dra ett kort. Luta dig tillbaka och njut av att du fokuserar på din personliga utveckling.

tahandomdigsjälv-3

Om du känner att du behöver lite extra uppmuntran är Triangeln just nu fyllt av kärlek. Så välkommen in för att omfamnas av vår kärlek till dig. Vi ses!

Hem & Fritid -Publicerat Januari 2022