Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Smarta klockor för hela familjen

smartklockor_omslag_800

Vi guidar dig genom den digitala klockdjungeln!

Vad är det för skillnad mellan aktivitetsklocka och smartklocka? Hur många funktioner behöver du egentligen? Vi guidar dig genom den digitala klockdjungeln! 

 

Vi reder ut klockbegreppen!

Smartklocka är egentligen samlingsnamnet för klockor med bildskärm, uppkoppling och möjligheten att ladda ner appar. Att svara på samtal eller sms brukar också ingå i funktionerna, dessutom kan många av modellerna spela upp musik eller användas för betalning. Du har egentligen en liten dator på handleden. 

 

Aktivitetsklocka 

Kan även gå under namnet aktivitetsarmband eller fitnessarmband. En bra hjälp för dig som vill få koll på hur mycket du rör dig eller hur bra du sover. De är dessutom oftast snygga i designen, har utbytbara armband och passar lika bra runt handleden dag som natt. 

 

Sportklocka

Skillnaden mellan en aktivitetsklocka och en sportklocka är inte helt enkel. Men sportklockorna är mer avancerade och riktade mot dig som lutar åt träningsfreak-hållet. Ofta finns det en sensor för bröstet att köpa till, den ger dig en mer exakt mätning av pulsen. Sportklockorna är oftast större och klumpigare i designen än aktivitetsklockorna, men är i gengäld fyllda av funktioner för dig som vill dissekera din träning ner till minsta beståndsdel.

 

Vad ska du välja för klocka?

Vi har samlat några olika typer av klocka, vad du ska välja beror både på budget, användningsområde samt vilka funktioner du är ute efter. Det brukar det vara bättre att börja småskaligt med en enklare och billigare klocka för att sedan byta upp dig efterhand som du märker att du saknar någon funktion. 

 

Är du nyfiken på teknik och har frågor kring barnens skärmtid? Funderar du på hur du kan engagera hela familjen kring tekniska prylar? Skriv in den 27 oktober i kalendern, då sänder nämligen Elin Häggberg som driver sajten teknifik.se. live från Triangeln klockan 15.00. Har du inte möjlighet att titta förbi IRL kan du så klart se live-sändningen på Instagram @triangelnmalmo eller i efterhand på Instagram video.  

 

kjell-ny-

MyFirst Fone R1

Klocktelefon för barn. Smartwatch och telefon för barnet som inte alltid har fickor eller väska med plats för telefon med sig. På detta sätt slipper du oroa dig för kvarglömda telefoner eftersom den sitter runt handleden. Dessutom finns det flera föräldravänliga funktioner och du väljer du vilka nummer som ska läggas in samt vem som kan ringa till barnet. 

Funktioner: musikspelare, sensor om den tas av, säkerhetszoner, kamera och mycket mer. 3 tillgängliga färgställningar. Finns även tillhörande bluetooth-hörlurar som köps separat.

smartklockor_bild4_800

Garmin Vivoactive 4S 40mm

En liten, slimmad och smidig sportklocka som är lika snygg hela dagen. Fungerar till de flesta aktiviteter som löpning, cykling, simning, yoga eller på gymmet. Även om skärmen är liten gör gränssnittet att det är lätt att navigera runt i den. Hjälper även till att hålla koll på både menscykel och kroppens batterinivå så att du vet när det är dags att vila. 

Funktioner: Spotify, Deezer och MP3-spelare, pulsmätare, andningshastighet, menstruell cykel, stressnivå, blodsyremättnad, stegräknare, hjärtfrekvens, sömnaktivitet, antal förbrända kalorier, tid, distans.

smartklockor_bild5_800

Huawei Watch GT2e smartwatch

En smartklocka för dig med en aktiv livsstil. Sportig design och utbytbara armband för större variation. Kan även anslutas som avtryckare till din smartphones kamera och har en inbyggd “find my phone”-funktion för dig som lätt förlägger saker. 

Funktioner: sex olika sportlägen med automatisk avkänning samt 85 anpassade träningslägen, men även pulsanalys, mätning av sömn och stressnivåer. 

 

smartklockor_bild6_800

Fitbit Charge 4

Fitbit charge 4 är en aktivitetsklocka för träning och hälsa. Den har en slimmad och diskret design som gör att den passar även utanför träningslokalen. Den hjälper dig att få full kontroll över din kropp och träning. 

Funktioner: pulsmätning, målbaserade träningslägen, sömnregistrering, active zone-minutes, Fitbit-pay, automatisk spårning av din träning.

smartklockor_bild7_800

Michael Kors Runway MKT5044

En moderiktig smartklocka där du kan matcha urtavlan och de utbytbara armbanden med dagens outfit. Modellen är unisex men passar de som har lite mindre handled. Rör dig och du får points beroende på hur aktiv du varit under dagen. 

Funktioner: Google pay-funktion, förinstallerade träningsalternativ, antal aktiva minuter under dagen samt batterisparande alternativ till skärmen.

smartklockor_bild8_800

Suunto 7 Black Lime

Allsidig sportklocka med smartfunktioner. Klockan har gratis nedladdning av topografiska kartor – bra för dig som vistas mycket i skogs- eller fjällterräng. Klockan drivs av Wear Os by Google vilket gör att flera av deras funktioner ingår. Klockan har extra reptåligt Gorilla glass och urtavlan samt remmarna går att byta ut. 

Funktioner: Google pay, Google assistant, Google fit och Goolge play, över 70 olika sportlägen, stöt-, vatten- och dammsäker, Suunto valuepack ingår om du registrerar din klocka i appen. 

smartklockor_bild9_800

Fenix 6 Sapphire Gray

Robust multisportklocka med pulsmätning och GPS. Innehåller topografiska kartor och alpina pistkartor samt tillgång till 41 000 golfbanor. Den har även handledsbaserad pulsmätning, pulsoxymetrisensorer för att mäta syrehalten i blodet, tempohjälp, wifi, kartor med möjlighet att skapa egna rutter, men även spårning av menscykel. Du kan lagra musik genom att synkronisera dina streamingtjänster utan att behöva ha telefonen med dig. En bättre träningskompis för ett aktivt liv får du helt enkelt inte. 

 

Funktioner: Garmin pay, musikstreaming, topografiska kartor, alpina pistkartor, fullständig kontroll över din träning samt tempohjälp, strömstyrning för att få max ut av batteritiden, repbeständigt Sapphire glas, testad enligt amerikansk militärstandard. 

 

Service & Teknik -Publicerat Oktober 2021