fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Rätt klädd i skidbacken

skidor_OMSLAG_800

Håll värmen på (sport)lovet!

Vinter OS är i full gång och medaljerna börjar rassla in till det svenska landslaget, dessutom närmar sig sportlovet med stormsteg. Oavsett om du ska till Alperna, Vallåsen eller hoppas på snö i Bulltoftabacken hjälper vi dig med tips på vad du ska tänka på när du väljer skidkläder. Och du – våra råd funkar även för den skånska vintern. 

Sportlov utomhus

Tyvärr väntas inte direkt någon snö över Skåne, men väl kyla och kalla vindar. Att klä sig rätt inför härliga vinterdagar utomhus är viktigt ändå, ingen gillar en gnällspik som hackar tänder och vill gå in. Vi har fått några tips av experterna på XXL om hur det är bäst att klä sig inför en dag i backen men det gäller såklart även för en vanlig utevistelse. Kom ihåg att lager på lager är den bästa principen och du kan då lättare ta av dig om du blir varm. Vantar och mössa hjälper såklart till att hålla kylan borta men ta även med dig något varmt att dricka – varm inifrån och ut helt enkelt!

Köp en jacka med hög vattenpelare

Ju högre vattenpelare desto mer vatten tål den. Men spelar det roll när det kommer till skidåkning? Ja, för blir du blöt och kall är skidåkningen inte längre så rolig och din dag i backen tar slut fortare än du tänkt. Om du någon gång råkat sätta dig i en blöt sittlift förstår du vad vi menar, men det är viktigt även för att hålla värmen i kön och i liften mellan åken. Tänk på att jackan gärna ska vara vindtät också eftersom det ofta blåser uppe i backen, eller för att den inte ska släppa igenom fartvinden när du susar nerför. Det håller även den skånska blåsten utanför.

skidor_1

Flexibla skidbyxor

Knappar och spännen som går upp, rädslan för att någon hårt belastad söm ska spricka eller bara allmänt stel känsla. Termobyxor kan kännas riktigt obekväma, men förmodligen är det för att de inte är gjorda för skidåkning. Om du väljer ett par skidbyxor med stretch och rörelsekomfort som är gjorda för en dag i backen så kommer du att märka skillnad. Stretchen gör även att du kan unna dig lite extra godsaker till after-skin.

skidor_2

Sköna pjäxor med Bootfitting

Får du ofta ont i fötterna fast du har egna pjäxor? Tänk att kunna gå en hel dag i dina pjäxor utan att få ont, domningar eller ömhet. Passa på att få dina pjäxor specialanpassade med Bootfitting på XXL. Experterna hjälper dig att anpassa pjäxorna efter just dina fötter – det tar mindre än 30 minuter och den knappa tvåhundring det kostar kan vara en av de bästa investeringarna du gör. 

skidor_3

Ordentligt vallade skidor

Gick det tungt och trögt sist du åkte? Visste du att du bör valla skidorna ungefär en gång i veckan för att de ska hållas i bra skick. Så det behöver inte bara vara du som hade en dålig dag i backen, skidorna kan vara en del av det. I Verkstaden hos XXL får du hjälp med att valla dina skidor efter ditt behov, det gör också att skidorna håller längre. Bättre skär och roligare åkning!

skidor_4

Snö och skidor eller inte, du är välkommen in till oss på Triangeln för att få hjälp med rätt kläder inför härliga dagar utomhus. Om du fryser får du komma in och värma dig med en härlig fika. 

Vi ses!

Hem & Fritid -Publicerat Februari 2022