fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Påskpynt och DIY för alla

paskpyssel_800

Nu närmar sig påsken med stormsteg. Har du allt du behöver till en påsk med nära och kära? Vi ger dig våra bästa tips på hur du får det så där lagom påskmysigt hemma!

Förändra med små detaljer

Påsken är så kort tid jämfört med julen, därför går det inte att slå på stora trumman på samma sätt. Men med några få detaljer kan du få hemmet lite lagom påskmysigt. Välj ut en söt och påskig ljusstake och använd vridna ljus i påskens gula färg – snyggt till dukningen men även på en skänk. Ta in några grenar från trädgården eller köp i blomsteraffären, häng i några fina påskägg så har du en perfekt stämningshöjare. Duka med söta äggkoppar och göm godsaker i en äggformad burk så är du all set. Lägg till en söt dekorationskanin för att påska till det ytterligare.

paskpyssel_1

DIY-påskpynt

Är du händig och gillar att göra ditt eget påskpynt? Det går att göra hur mycket som helst till dukningen av lite snyggt papper, dubbelhäftande tejp och fina dekorationer. Du kan köpa egna små hängen att måla för att kunna matcha ditt påskris till dukningen. Barnen tycker det är kul att vara med och måla sin egen påskkanin eller att göra påskkort till skärtorsdagens påskhäxerier. På slojd-detaljer.se eller sostrenegrene.com kan du hitta mängder av DIY-tips för hela familjen.

paskpyssel_2

Ännu mer DIY-pynt

Låt barnen göra sina egna armband eller så att de kan ge bort dem som påskpresent till sina kompisar. Har ni en påskfest med många vuxna och barn är detta ett bra sätt att hålla alla åldrar sysselsatta. Broderigarn är en annan tacksam produkt, måla ett ägg med hobbylim och linda det runt eller använd som upphängningsband till pyntet i påskriset. De går även att sy ihop fina papperslyktor med. Inspirationen till DIY-pysslet är hämtad från ovanstående hemsidor. Måla på ägg är en klassiker och om du vill ha ett mer hållbart ägg föreslår vi att du använder trä-ägg som du målar med akrylfärg. Det håller längre och blir ett fint minne. Måla varsitt ägg varje år så blir riset en walk down memory lane med kära minnen.

paskpyssel_3

Påsken varar många dagar. Känner du att du behöver en paus har vi öppet 10-18 varje dag hela påskhelgen. Äggstra bra för alla!

Hem & Fritid -Publicerat April 2022