Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Vad är K-Beauty? 10 sätt att uppgradera din hudvårdsrutin

Mode & Skönhet – Publicerad januari 2024

Ingen har väl missat den stora trenden K-beauty men vad är det egentligen? K-beauty är en förkortning för koreansk skönhetsvård. En sydkoreansk hudvårdsrutin kan innefatta hela 10 eller fler steg! Produkterna är också mycket mer koncentrerade än vad vi är vana vid och många av ingridienserna är hämtade från växt- och djurriket. Vissa produkter innehåller snigelsekret som kan utgöra över 90% av innehållet. Sydkoreansk hudvård fokuserar även på att använda väl testade produkter som är effektiva för hudbarriären.

Låt oss djupdyka i de 10 stegen inom K-beauty – din guide till strålande hud!

Steg 1. Oljerengöring

Första steget är att försiktigt ta bort smink och orenheter med oljerengöring. Den vattenmelonsorbetbaserade Smuuti Skin Watermelon Sorbet Balm från Lyko är ett perfekt val.

Applicera direkt på ansiktet med händerna genom att använda mjuka, uppåtgående cirkelrörelser. En vanlig missuppfattning är att personer med fet hy bör undvika oljerengöring. Tvärtom löser fett effektivt upp oljebaserade rester på huden, inklusive smink, solkräm, talg och föroreningar. Oljerengöringen fungerar som en kraftfull avlägsnare, bryter ner och tar bort  dessa oljebaserade rester, vilket ger huden en fräsch och ren känsla.

Steg 2. Vattenrengöring

Följ upp med vattenrengöring för att säkerställa en ren och balanserad hud. Prova COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser för ett uppfriskande resultat.

Dubbelrengöring ger ett 100% rent ansikte och rekommenderas för att effektivt förebygga akne. Applicera vattenrengöring på fuktigt ansikte med cirkulära rörelser. Efter denna metod känns huden frisk, återfuktad och balanserad.

Steg 3. Exfoliera

Peeling är nyckeln till att avlägsna döda hudceller och främja frisk hud. Använd COSRX BHA Blackhead Power Liquid för att behandla tilltäppta porer.

Avlägsna döda hudceller och ge plats åt nya friska celler!  Exfoliera högst två gånger per vecka, särskilt fokuserat på t-zonen där pormaskar kan vara mer utmanande.

Steg 4. Toner

Återfukta och balansera pH med Smuuti Skin Watermelon Dew Toner Mist. Spraya  tonern över hela ansiktet och låt torka in i huden. Nu är huden ren och extra mottaglig för att absorbera all kommande fukt.

Steg 5. Essence

Essenser ger intensiv återfuktning och förbättrar hudtonen. Testa Cellular Performance Lotion II Moist för ett strålande resultat.

Essenser är vanligtvis lättare i konsistens än serum och ampuller. Dessa är rika på aktiva ingredienser som hjälper till att återfukta, jämna ut hudtonen, släta ut hyn och minska synligheten av rynkor. Använd essensen efter ansiktsvatten och före din ansiktskräm. Klappa försiktigt in över hela ansiktet för optimal absorption och bästa resultat.

Steg 6. Ampuller/Serum

Det berömda snigelserumet- COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence. Serum och ampuller har vanligtvis en tjockare konsistens med högre koncentration av ingredienser. Perfekt om du har pigmentfläckar eller fina linjer runt munnen. Applicera det efter toner eller essence och låt det absorbera några minuter innan du fortsätter med din rutin.

Steg 7. Sheet Masker

För en extra spa-upplevelse, använd sheet masker! Prova Usupso’s Aloe Vera och Tea Tree Sheet Masks i 10-20 minuter. Tips! Lägg in i kylskåpet för en härligt kylande effekt!

Steg 8. Ögonkräm

Skydda det känsliga ögonområdet med Mantle The Eyes Cream för att förebygga ålderstecken. Denna har en unik formula som bevarar elasticitet och förebygger fina linjer.

Applicera en ärtstorlek av krämen med ringfingret runt ögonområdet både morgon och kväll.

Steg 9. Ansiktskräm

Applicera COSRX Advanced Snail 92 All-in-One Cream för fukt utan fet känsla och en hud full av näring. Fuktkrämens uppgift är inte bara att återfukta utan även kapsla in serumets aktiva ingredienser i huden.

Steg 10. UV-Skydd

Slutför din K-Beauty rutin med Clarins Dry Touch Sun Care Face Cream SPF50 för att skydda din hud mot skadliga solstrålar.

Ett viktigt steg många struntar i är solskyddsfaktor. Detta kan orsaka tidigt åldrande och i värsta fall hudcancer. Därför är användning av solskydd en självklarhet för att skydda huden mot solens skadliga strålar.

K-Beauty är inte bara en hudvårdsrutin, det är en ritual där varje steg är en gåva till din hud. Välkommen in på Triangeln och hitta dina nya favoritprodukter i din hudvårdsrutin!