Håll dig uppdaterad om senaste nytt och låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning och mat.

Behålla ditt sommarglow? 3 tips på hur du lyckas

Mode & Skönhet – Publicerad augusti 2023

Sommaren börjar lida mot sitt slut och med den försvinner inte bara de varma och soliga dagarna, utan även den vackra solbrännan och det strålande glowet som vi så gärna vill behålla. Men oroa dig inte! Det finns flera enkla och effektiva sätt att förlänga din solbränna och bevara ditt fina glow även när hösten närmar sig. Här kommer våra bästa tips på hur du behåller din solkyssta look långt efter att sommaren tagit slut!

Fukt

En återfuktad hud är nyckeln till att bevara din solbränna. Efter sommaren, när temperaturen sjunker, kan huden bli torr och flagnande, vilket kan minska intensiteten av din bränna. Se till att fortsätta återfukta din hud dagligen genom fuktgivande produkter. Det kan vara svårt att veta vilken fuktkräm som passar just dig eftersom det finns en hel del bra och återfuktande krämer att välja bland. Vi har samlat våra favoriter från KicksLifeRituals och The Body Shop för att hjälpa dig en bit på vägen.

Exfoliering

För att behålla en jämn och strålande hudton är det viktigt att exfoliera regelbundet. Genom att avlägsna döda hudceller hjälper du till att främja cellförnyelsen i ansiktet och bevara din solbränna längre. Använd en mild och skonsam exfolierande produkt och massera ansiktet i cirkulära rörelser för en jämn exfoliering. Se dock till att du inte över-exfolierar, eftersom det kan skada hudens översta lager och göra ansiktet irriterat och känsligt. Våra fyra favoriter kommer här!

Brun-utan-sol

Vill du garantera att du behåller både bränna och lyster efter sommaren är brun-utan-sol produkter det säkra kortet. Med denna produkt kan du enkelt själv kontrollera nyansen på din bränna i ansiktet och reglera den som du önskar. Som tur är finns brun-utan-sol i massa olika formulas och nyanser så att du hittar den som är rätt för dig. Du applicerar den snabbt och enkelt, du får en jämn och naturlig färg överallt och du får snabbt resultat! Perfekt att använda under de resterande delarna av året då solen inte tittar fram. Dessa fyra brun-utan-sol produkter vill vi tipsa om:

Med några enkla knep och fåtal produkter går det alltså att behålla sin bränna och sitt glow från sommaren, även nu när hösten närmar sig. Kom ihåg att ta hand om din hud lite extra nu efter sommaren när den blivit exponerad för solen och alla varma dagar. Vi hoppas att du blivit motiverad att ta hand om din hy lite extra framöver och att du hittat produkter som hjälper dig på vägen!