fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Maxa julmaten på ditt sätt

julmat_800

Don’t worry - vi hjälper dig att maxa julbordet!

Tillhör du de som går all in på julmaten och lagar allt från grunden? Eller köper du köttbullar och risgrynsgröt i färdig förpackning? Kanske går du mot strömmen och äter asiatiskt? Don’t worry, vi har tipsen som maxar julbordet. 

Förenkla ditt julbord

Hos Ica Nära på Triangeln finns det en jultallrik att beställa som du komponerar efter din egen smak. Här finns alla klassiker som hör julbordet till, bland annat Janssons frestelse, sill och julskinka. Rätterna kostar 20:-/st och du beställer minst 5 st för att få ihop till en tallrik. Nu kan alla få precis vad de önskar och du slipper äta rester en bit in på det nya året. Enklare än så blir det bara inte!

Recept på julmat

På Icas hemsida finns det recept på all tänkbar julmat. Från de klassiska köttbullarna till veganska rätter med julsmak. Vill du göra något som är lite utöver den vanliga julmaten kan du söka på annorlunda julmat för att få fram både recept, artiklar och andra matnyttiga tips. Här kan du dessutom skapa inköpslista på de ingredienser som du behöver köpa. Smidigt och lätt så du får tid över till annat!

julmat_1

Prova nya julostar

Engelsk stilton, juledamer och cheddar är klassiska julostar som finns på de flesta julbord. På Bengtsons ost ger experterna oss rådet att all ost passar till julmaten. Varför inte prova på Brillat Savarin, en mild och krämig vitmögelost, eller kanske en dansk ekologisk hårdost? Här finns även godsaker som äkta cederpepparkakor i vacker burk, exklusiva marsipangrisar från Bräutigams eller fina valnötter i lösvikt. Toppa upp julbordet med några av dessa delikatesser för att smaklökarna ska få dansa lite extra. 

julmat_2

Våga skapa egna traditioner

Eller så struntar du i allt vad köttbullar och prinskorv heter för att istället skapa ditt eget julbord. Du kan till exempel inspireras av Asien och göra en rejäl kopp med topokki som du avnjuter med ett glas bobatea, gjort på egna tapiokapärlor. Som avslutning kan du fira med några bitar Mochi, allt finns att köpa hos Usupso. Om inte sötsuget är stillat finns alltid Bubblelicious, här kan du köpa en helt gäng smaskigt roliga och juligt snygga munkar. Luta dig tillbaka i soffan och låt matkoman lägga sig som ett härligt täcke över dig.

Avslutningen och efterrätten

Tur att det alltid finns plats för något sött och gott. Att runda av julbordet med en kopp kaffe eller grönt te kan hjälpa matsmältningen. Prova något av Kahls julkaffe eller -te, här kan du även köpa en färdig presentpåse att ta med dig som den artiga gäst du är. Passa samtidigt på att köpa en förpackning fina praliner till dig själv eller någon du håller kär. Askarna finns i flera storlekar, men om du vill välja helt fritt kan du även köpa praliner som stycksaker. Det är kärlek för gommen!

julmat_3

Klassiskt julbord eller rebelliskt egenkomponerad trerätters? Vi hjälper dig att bocka av några av punkterna från julens to do-lista. Välkommen in till Triangeln!

 

Mat & Dryck – Publicerat December 2021