fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Höstboosta kroppen

Boosta-Hösten-start

5 tips på hur du höst-boostar kroppen från insidan

Bara så där var höstdagjämningen här, mörkret tar över dygnet alltmer och många känner sig extra trötta och hängiga. Då är det dags att höst-boosta kroppen från insidan och vi har tipsen som kan få dig att piggna till!

1. D-Vitamin

D-vitamin kommer naturligt med solens härliga strålar, men nu när vi får allt mindre av den varan är det inte fel att ge kroppen ett extra tillskott. Kroppen använder D-vitamin för att tillgodogöra sig kalcium. För lite kalcium kan leda till bland annat benskörhet och det är extra vanligt hos kvinnor.

En supervariant av D-vitamin finns att köpa på Life.

 

2. Rosenrot

Rosenrot är ett kosttillskott som innehåller höga halter av C-vitamin och antioxidanter. Den kan förbättra minnet och motverka utbrändhet, dessutom gör den dig gladare och sägs fungera som ett afrodisiakum. Om du har känningar av pms eller klimakteriebesvär kan rosenrot hjälpa kroppen att balansera upp dessa. Flera studier har visat att den hjälper vid trötthet och stress samtidigt som det kan motverka irritation och ilska.  

Rosenrot hittar du hos Life.

Boosta-Hösten-1

3. Ljusterapilampa

Känner du hur vintertröttheten kryper allt närmre? Då kan du behöva lite ljusterapi. Med en dagljuslampa får du extra mycket flimmer- och uv-fritt ljus som piggar upp dig. Lampan är dessutom snygg i designen och passar bra att använda både i hemmet och på kontoret. Tänk att starta dagen med lite härligt uppiggande ljusterapi vid frukostbordet. Det ger en skön kick som höjer humöret och motar bort melatoninet. Den kan även hjälpa dig till en bättre sömn eftersom kroppen då känner en större skillnad mellan natt och dag. 

Ljusterapilampa säljer Clas Ohlson.

 

 

4. Wake up-light

En wake up-light kan inte bara hjälpa dig att vakna mer utvilad på morgonen, den kan även få dig att komma till ro lättare på kvällen. Den väcker dig successivt med ett varsamt ökande ljus, precis som vid en härlig soluppgång. På kvällen kan nedvarvnings-funktionen hjälpa dig att komma in i en avslappnande andning samtidigt som ljuset dämpas så att kroppen blir redo för att sova. Är du väldigt svårväckt finns dessutom en power wake-funktion så att du säkert kommer upp på morgonen.

Philips Wake up-light går att köpa hos Webhallen.

Boosta-Hösten-2

5. Slowjuicer

På vinterhalvåret är det extra viktigt att vi får i oss vitaminer och mineraler. Ett sätt är att starta dagen med ett glas hemmapressad juice. Slowjuicer är mer effektiv än en traditionell juicemaskin eftersom den bibehåller viktiga vitaminer och fibrer. Den är tyst och lättanvänd så du stör inte trötta familjemedlemmar när du pressar frukostjuicen. Du kan pressa stora bitar frukt och grönsaker rakt ner i glaset för att spara disk. Slowjuicern drar mindre ström än en vanlig råsaftcentrifug och den låga värmeutvecklingen gör att juicen inte värms upp och förlorar viktiga näringsämnen. 

En Slowjuicer hittar du på Kjell & Co.

 

Bonustips! 

Behöver du en riktigt rejäl superjuice kan du hitta följande recept på ica.se.

Ingredienser:

3 äpplen

3 stjälkar blekselleri

4 morötter

2 msk nyponskalsmjöl

 

Kör frukt och grönsaker genom din slowjuicer, vispa sedan i nyponskalsmjölet. 

Vill du ha inspiration och fler recept på juice kan du söka på ica.se/recept 

Boosta-Hösten-3

Vi hoppas att våra tips kan få dig att hålla ut i höstmörkret, innan du vet ordet av så vänder det och blir ljust igen!

Hem & Fritid -Publicerat September 2021