Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Hållbart

Handla hållbart på Triangeln

Får du klimatångest av ditt köpbeteende? Vill du bli mer hållbar i din konsumtion? Vi guidar dig till Triangelns mest hållbara butiker.

 

Att nött är bättre än nytt är ingen hemlighet. Allt från begagnade cyklar till kläder och heminredning går att hitta hos oss. I second hand-butikerna kan du ofta fynda fina plagg, men hur gör du när du inte hittar rätt storlek? För dig som inte gillar att sy och ändra plagg kan det vara en utmaning att fixa till dina nyfunna plagg. Som tur är finns det en skräddare i huset som gärna hjälper dig. Här har vi listat de butiker på Triangeln där du kan göra klimatsmarta val för att göra din vardag mer hållbar.

Cobblers

Här har du hela 5 butiker i 1. Här kan du få hjälp med att göra nya nycklar, klacka om skorna, lämna in kläder på kemtvätt, göra ändringar hos skräddare och hämta paket levererade av Schenker, Bring och Dhl.

Rebike

Är du ute efter en ny cykel kan du hitta den hos Rebike. De tar hand om övergivna cyklar och ger dem ett nytt liv. Här kan du göra ett smart val och köpa en återbrukad cykel.

Stadsmissionen

Här hittar du unika plagg, skor, smycken, accessoarer och kuriosa. De riktar främst in sig på retrotrender, vintage- och märkeskläder men har även en del basplagg. Besök den ofta för att inte missa ett unikt fynd.

Beyond retro

Butiken uppstod i modestaden London 2002. Sedan dess har de vuxit och numera finns de på flera platser runt om i Europa. Här kan du hitta speciellt utvalda begagnade klädesplagg, skor och accessoarer.

 

Polarn o. Pyret 

Polarn o. Pyret satsar mycket på återbruk och lagning. Är du medlem i Po.p+ kan du lämna in vissa begagnade plagg, få dem värderade och sedan får du som kund en värdecheck giltig i butiken. Plaggen säljs sedan i de butiker som erbjuder Po.p-second hand. Du kan även få hjälp och råd så att du själv kan laga dina trasiga Po.p-kläder. 

Textilåtervinning

Textilindustrin är en stor bov i miljö-dramat men flera butiker har behållare för textilåtervinning. Där kan du lämna in textilier som sedan kommer till nytta som second hand-plagg, omvandlas till nya produkter eller blir till textilfibrer som används i till exempel fordonsindustrin. Ofta får du dessutom en rabattcheck som tack för hjälpen. Bland annat H&M, Lindex och Kappahl tar emot textilier för textilåtervinning. 

Hummusson

Att jag secondhand-fynd kan vara utmattande men hos Hummusson kan du äta en hållbar måltid som är helt vegansk. Maten är baserad på kikärtor och allt i restaurangen är 100% återvunnet eller går att återvinna. 

På Triangeln har vi många klimatsmarta butiker där det finns hållbara fynd att göra och de bara väntar på dig.

 

Service & Teknik -Publicerat September 2021