fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Halloweenguide 2021

Halloweenguide

Vi ger dig våra bästa tips och råd för ett läskigt bra halloweenfirande!

Är du en av dem som går all in när det kommer till halloween eller föredrar du en mer sparsmakad och enkel tillställning? När ska barnen ut på godisjakt och vilken helg är det egentligen som vi ska fira? Vi reder ut begreppen och ger dig våra bästa tips för ett läskigt bra halloweenfirande!

 

När är det halloween 2021? 

Halloween i USA firas alltid den 31 oktober, oavsett vilken veckodag det är. I Sverige har vi varit lite mer flytande och firar oftast under helgen som ligger närmast halloween. I år infaller det en söndag och många kommer därför att fira den 29:e eller 30:e oktober. Signalera med din pumpalykta att du är redo för lite bus eller godis så hittar firarna säkert hem till dig. 

 

När är det alla helgons dag 2021?

Alla helgons dag infaller alltid första lördagen mellan den 31 oktober och den 6 november. I år är det den 6 november som är lördagen då vi firar helgon och martyrer enligt den kristna tron. Det är alltså den helgen som kyrkogårdarna kommer att översvämmas av vackra ljus till minne av dem som lämnat oss.

Halloweenguide_bild2

Halloween kläder

Utklädnaden är en av de viktigaste delarna i halloweenfirandet. Du kan göra det enkelt genom en mask, peruk eller en skrämmande huvudbonad, men du kan också gå all in med full mundering. Tänk läskigt och skrämmande så kan det inte gå fel. Om du är kreativ till max och väljer en hemmafixad dräkt så kan du hitta en bra bas att utgå från hos second hand-butikerna. Hos Flying Tiger Copenhagen hittar du snygga outfits för både stora och små och på Lekia säljs det allt från superhjältedräkter med tillbehör till vanliga maskeradkläder för de minsta.

Halloweenguide_bild3

Bus eller godis?

Välj med fördel singelpackat godis eller färdigpacketerade påsar som du köpt eller gjort själv, det håller sig fräschare då. På Lagerhaus kan du hitta läskigt halloweengodis, men här finns även cellofanpåsar i olika storlekar som du själv kan fylla med popcorn eller lösgodis. Flying Tiger Copenhagen har så klart kusligt roliga dekorationer bland annat blodpåsar med dryck eller dödskallar med hjärnfyllning. Hemmakväll och Ica säljer lösgodis av alla de sorter så det är bara att välja ut de ruskigaste bitarna. 

Halloweenguide_bild4

Halloweenpynta inne och ute

Går du loss och gör om hela trädgården till ett skrämmande halloweenland eller föredrar du lite sparsmakat ljus och några pumpor stilfullt arrangerade vid dörren? Oavsett har Lagerhaus har dekorationer för läskigt snygga dukningar. Här kan du hitta allt från ljus till bordstabletter, vimplar och flaskor för spöklika drycker. På Flying Tiger Copenhagen kan du hitta allt från uppblåsbara spindlar till självlysande muggar. Det är upplagt för hårresande läckra dekorationer både inne och ute.

Halloweenpumpan

Det allra viktigaste attributet på halloween är självklart pumpan. Tips på hur du karvar ur den på bästa sätt hittar du på ica.se . För att pumpan ska hålla längre så kan du sätta in ett led-ljus istället för att använda ett riktigt stearinljus. Brandrisken försvinner och det är ingen risk att lågan blåser ut en spöklikt stormig kväll i oktober. Clas Ohlsson har LED-ljus i många storlekar och det finns även med timer så att du slipper starta det varje kväll. 

 

Bonustips! Vi du halloweenpyssla själv eller tillsammans med dina barn. Gå in på sostrenegrene.com/se eller slojd-detaljer.se och sök på halloween så hittar du en uppsjö med roliga idéer.

 

Hur du än firar är du kusligt välkommen in till oss på Triangeln för att hitta alla tillbehör!

 

Hem & Fritid – Publicerat Oktober 2021