fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Grön skönhetsvård

grön-skönhetsvård-800

För en mer hållbar vardag

Hur hållbara är de produkter som du använder på din hud dagligen? Vill du göra mer för att minska konsumtionen av plastförpackningar? Vi har scannat av butikerna i centrat och hjälper dig att göra din skönhetsrutin mer hållbar.

Återanvändning genom refillprodukter

Visste du att refillförpackningar använder upp till 90% mindre plast än vad en originalförpackning gör? Det är ett skäl så gott som något att övergå från att köpa engångsflaskor till att köpa refill. Kanske ska du helt enkelt byta hudvårdsprodukter för att bli mer miljövänlig? Hos L’Occitane finns ett härligt eco refill-sortiment och du kan köpa allt från micellar water till schampo och balsam. Så byt till eco refill och gör ett medvetet val för att minska din plastförbrukning. 

grön-skönhetsvård-1

Vegansk hudvård från Apotek Hjärtat

Är det viktigt för dig att inga animaliska tillsatser använts i dina skönhetsprodukter? Då har Apotek Hjärtat flera veganska produktserier. Apolosophy är Hjärtats egen serie med veganska produkter som är bra för både dig, din plånbok och djuren. Här hittar du även Indy Beauty som är Therese Lindgrens hudvårdsserie. Den är, så klart, vegansk men även tillverkad i Sverige så att de kan säkerställa goda arbetsvillkor och kortare transportsträckor. Bra för både dig, miljön och djuren. 

grön-skönhetsvård-2

Refillstation på The Body Shop

The Body Shop lanserade under 2021 refillstationer i flera butiker och Triangeln är stolta över att vara en av dessa. Här kan du köpa flaskor i metall och få dessa påfyllda i butiken efterhand som du använder upp produkterna. Hela 12 stycken storsäljande favoriter bland schampo, balsam, dusch- & handtvål finns som refill. På thebodyshop.se hittar du guider och råd gällande dina refillflaskor. Varje gång du fyller på din refillflaska bidrar du till en lite grönare värld.

grön-skönhetsvård-3

Hampa

The Body Shops serie Hemp innehåller hampafröolja som anses stärka hudbarriären och låsa in fukt samtidigt som den återfuktar och vårdar. Dessutom lär den ge effektiv lindring för stram och torr hud när det är kallt väder, något som är perfekt för oss nordbor! The Body Shop köper endast hållbart producerad hampafröolja från ett jordbrukskooperativ i Frankrike. De i sin tur har utvecklat en arbetsmetod där alla delar av hampaväxten kommer till nytta. Vid odling av hampa behövs inga bekämpningsmedel eller konstgödsel, dessutom älskar fåglarna deras frön. Så när du köper dessa produkter bidrar du automatiskt till en lite grönare och bättre värld – på mer än ett sätt. 

Se över din skönhetsrutin och må bättre genom att ta ett steg mot en grönare vardag med mindre plast och alternativ som är bättre för dig. På Triangeln har vi experter i alla butiker och de kan hjälpa dig att göra mer gröna och miljömedvetna val. 

Mode & Skönhet – Publicerat Januari 2022