fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Self love - fokus på fysisk hälsa

promenad_800

Med hälsan i fokus

Känner du dig vintertrött och hängig? Kanske mår du sämre än vanligt när det är mörkt och tråkigt? Rörelse kan vara svaret på de utmaningar du står inför och vi ger dig tips på tre sköna träningsformer som kan förbättra din hälsa.

Stillasittande livsstil

Handen på hjärtat, har pandemin fört med sig en stillasittande livsstil med begränsningar i form av restriktioner och rekommendationer? För helt ärligt: den där promenaden från sovrummet via köket till din arbetshörna räknas inte riktigt som motion. Den allmänna rekommendationen är 30 minuters pulshöjande aktivitet 5 dagar i veckan. Nu är det dags att ta tag i din hälsa, 2022 är ditt år och fokus ligger på dig själv. Vi pratar inte kilon och gram utan välmående och livskvalitet. Self love – helt enkelt!

Klassiska promenader

Det är allmänt känt att en helt vanlig promenad kan förbättra din hälsa. Det hjälper bland annat mot sömnsvårigheter, trötthet och stärker även benen i kroppen. Starta mjukt och försiktigt om du är ovan vid motion, att gå ut för hårt gynnar varken kropp eller själ. Som med allt annat är det viktigt att sätta mål: 30 minuter ett par gånger i veckan kan vara en lagom start. Detta kan du sedan öka upp successivt till fler dagar eller till längre sträckor. Det viktiga är att du faktiskt gör det och håller rundorna på en nivå som känns rimlig för dig. För allt handlar om att du ska må bättre och att du ska orka, inte att du ska tävla mot din maratonlöpande frisksportare till granne. Sköna skor med dämpande sula är en bra start för att du inte ska få ont i knän och leder. Annars kan du gå precis som du är!

utochgå_1

Löpning i och utanför terrängen

Tycker du att det räcker med att promenera? Fortsätt då med det, annars är intervallöpning ett kul sätt att få upp pulsen. Gå mellan två lyktstolpar och spring mellan två eller skaffa en pulsklocka för att kunna lägga in intervallprogram och hålla koll på dina förbättringar. I och runtomkring Malmö finns många fina motionsslingor, oavsett om du föredrar snitslad bana eller drar mer åt terräng-hållet. Under de kalla månaderna kan det vara skönt att investera i ett par löpartights med reflexer som är avsedda för vinterträning. Vi känner alla till hur de skånska vintervindarna blåser rakt igenom kroppen. Om du ska börja springa mer blir kraven på bra skor lite annorlunda jämfört mot promenaden och powerwalken. Schysst dämpning och pronationsstöd kan hjälpa dig att förebygga skador. Både Stadium och Skechers har skor som är perfekta för ändamålet – du kommer flyga fram som en gasell!

utochgå_2

Ut i naturen

Att vandra i naturen kan skänka dig en helt underbar känsla av mindfulness. Lövens prasslande, vindens susande och fåglarnas kvittrande. En vandringstur över stock och sten kan vara nog så pulshöjande! Om du vill börja vandra bör du investera i ett par rejäla kängor som du sedan går in under en längre period. I början kan det också vara skönt att följa någon uppmärkt vandringsled så att du inte kommer vilse. Även om mobiltäckningen är bra kan det ändå vara svårt att få mottagning ute i steniga dalar och täta skogar. Så fyll på kaffetermosen, packa ryggsäcken och snöra på dig vandringskängorna – det är dags för nya äventyr!

utochgå_3

Det viktiga är att du utmanar dig själv och sätter upp mål. Fokus ligger på en bättre hälsa och välmående inifrån och ut. Och du, om du behöver en paus i träningen är du alltid välkommen in till Triangeln. Vi ses!

Hem & Fritid -Publicerat Februari 2022