Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Adventskalender DIY

Julkalender-göra-själv_omslag_800

Gör din egen diy-adventskalender

Göra en egen adventskalender till barnen? Det är ju så jobbigt att hitta på allt och sedan ska det packas in också. Ta det lugnt, vi har råden som får dig att våga göra en egen rolig adventskalender!

Vad kan jag lägga i en adventskalender?

Det första är att sätta upp en budget. Hur mycket är du beredd att lägga på en egen kalender? Om du tänker starta en ny tradition kan det vara värt att satsa lite extra på en fin hylla eller fina lådor som du kan återanvända. När du bestämt dig har vi några tips på saker att stoppa i den. 

Slå in till en adventskalender

Att slå in sakerna kan ofta vara det mest utmanande. Är det bara småsaker kan det räcka med fina papperspåsar, ett band att hänga upp och tvättklämmor med nummer på att fästa dem med. Större saker kräver vanligt julklappspapper, men du kan ändå knyta fast påsen för att göra datumet extra tydligt. 

Julkalender-göra-själv_bild-2

Småprylar till din adventskalender

Pennor till den pyssliga. En paket pennor och andra små tillbehör som sudd, pennvässare eller en linjal passar bra att dela upp och kan hållas på en lägre prisnivå. Ett pennskrin att förvara allt i kan vara den första luckan. 

Till den lilla samlaren

Har ditt barn något särskilt som den samlar på? adventskalendern kan vara ett utmärkt tillfälle att fylla på samlingen. Ett exempel kan vara samlarkort, ett paket kan räcka många dagar och pricken över i:et kan vara en tillhörande mapp att samla korten i. 

Julkalender-göra-själv_bild3

Produkter till hemma-stylisten

Läppbalsam i olika utföranden finns ofta i flerpack, små flaskor med nagellack, gummiband till håret, scrunchies eller klämmor är fina saker som håller budgeten nere. Kanske kan en snygg låda eller en rejäl necessär vara ett bra komplement. 

Fin prylhylla

Har du tänkt kosta på kalendern lite mer kan du köpa en fin prydnadshylla. Sedan kan varje dag bjuda på något fint att ställa i den. Du kan även skapa små diy-projekt så att ni kan pyssla ihop egna fina prylar till hyllan.  

Julkalender-göra-själv_bild1

Läsa en adventsbok

Allt behöver inte handla om att ge en sak varje dag, att ge av sin tid är minst lika värdefullt. Köp en adventsbok och starta nedräkningen till jul genom att läsa ett kapitel om dagen. Det finns även kalendrar med små böcker där ni får en ny läsupplevelse varje dag. 

 

Fyra adventspresenter

Det har blivit vanligare att köpa fyra adventspresenter istället för att få en liten pryl om dagen. Att ge bort fyra böcker ur en serie kan vara uppskattat för någon som gillar att läsa. Du kan även ge bort en möbel i veckan till ett älskat dockskåp eller så är kanske själva dockskåpet julklappen den 24:e. Även pysselsaker är ofta uppskattat, det finns både färdiga pyssellådor att köpa eller så kan du plocka ihop pennor, block och stickers själv efter tycke och smak.

 

Hos Triangeln hittar du allt du behöver för att göra din egen adventskalender. Vill du hellre ha tips på färdiga kalendrar ska du hålla koll här på bloggen nästa vecka. 

Hem & Fritid -Publicerat November 2021