Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Mål för 2022: Bli ditt bästa jag

nystart-800

Ta hand om dig själv inifrån.

Nytt år – nya förutsättningar! Glöm allt vad tråkiga nyårslöften heter och ta detta året till att fokusera på något av det viktigaste du har: dig själv och din hälsa. Vi guidar dig genom självhjälps-djungeln. 

Börja uppskattningen inifrån

Bli ditt bästa jag genom att prioritera dig själv på ett bra sätt. Lägg tid på att jobba med ditt välmående, ät mat som du mår bra av och skapa rutiner som ger dig kontroll över ditt eget liv. Börja inifrån genom att ge dig själv uppskattning och fyll på vitaminförrådet. Under den mörka årstiden är det extra viktigt att hålla vitaminnivåerna uppe så ett tillskott av D-vitamin, B12 och C-vitamin hjälper till att hålla kroppens funktioner igång. Boosta dig själv genom goda smoothies med extra fiber- och proteintillskott. Du förtjänar att må bra!

nystart-1

Mindfullness hjälper dig

Vi vet att det är ett lite slitet uttryck men icke desto mindre viktigt. Genom att ha en nyfiken och accepterande inställning kan du jaga bort negativitet, stress, ångest och nedstämdhet. Denna inställning till livet hjälper dig att se kärleksfullt och ömsint på dig själv och det har en stor del i ditt välmående. Genom att läsa på om hur du kan förbättra din hjärnhälsa och samtidigt skriva dagbok baserat på positiv psykologi tar dig ytterligare ett stort steg på vägen. En lugnande målarbok kan hjälpa dig att komma ner i varv och hamna i rätt mindset eller köp affirmationskort för att få påminnelser om vad du kan fokusera på. Kom ihåg att detta är ditt år!

nystart-2

Träna för att du älskar din kropp

Träning är en av de viktigaste bitarna i ditt välmående. Det stärker upp kroppen, ger dig en bättre andning och sömn. Att locka dig själv till träning med nya snygga träningskläder eller en ny yogamatta kan vara en av de bättre investeringarna du gör under 2022. Men det viktigaste är att du faktiskt bestämmer dig för att börja träna och sedan genomför det, inte imorgon eller på måndag eller om tre veckor utan idag. Det kvittar om du föredrar gymmet, löpspåret, bassängen, courten eller yogamattan. Bara du gör det!

nystart-3

Nya skönhetsrutiner

Var snäll mot dig själv och skapa de bästa förutsättningarna. Du kan börja med att skaffa dig en bra sömn men även se till att kroppen är ordentligt återfuktad. Fortsätt med att skämma bort dig med något du gillar. Skapa en ny hudvårdsrutin och bestäm dig för att följa den för din egen skull. Köp hem någon härlig ansiktsmask, ett bra serum, en återfuktande kräm och kanske en jaderoller. Stäng av alla distraktioner, lås in dig och påbörja en härligt lugnande kvällsrutin. Det är du värd!

nystart-4

Genom att skapa rutiner så kan du effektivisera vardagen och få tid över till roliga saker. Sluta fokusera på ett liv som tilltalar andra, arbeta istället för att uppnå en sinnesstämning där du är nöjd med dig själv och ditt liv. Bli ditt bästa jag – för din egen skull!

Hem & Fritid -Publicerat Januari 2022