fbpx

Låt dig inspireras av säsongens trender inom mode, sport, heminredning
och mat här på vår inspirationsblogg.

Vårens viktigaste accessoarer

våraccessoarer_800

Tidigare har vi guidat dig till vårens sneakers och jackor. Nu har turen kommit till pricken över i:et, grädden på moset – vi pratar såklart om de viktiga accessoarerna. Tillbehören som kan lyfta en enkel outfit till oanade höjder. 

Lite om vårens trender

När det kommer till accessoarer följer det övriga trender. Färgstarkt, glittrigt, draperat, läder och skinnimitation har vi hittat mycket av under vår trendspaning. Y2K är fortfarande en stor inspirationskälla vilket kommer att synas även i vår där orange kommer att vara färgen nummer ett. Passa på att rota i dina föräldrar- eller farföräldrars garderober efter potentiella guldkorn. Bär dina vintagefynd på ett nytt sätt eller sy om dem för att skapa ett nytt snitt – kreativitet är nyckelordet här. Återbruk har aldrig varit mer aktuellt! 

våraccessoarer_1

Väskor, väskor, väskor!

Du behöver så klart en snygg väska att förvara viktigheter som plånbok, solglasögon eller din telefon i. Våren bjuder på väskor i flätad look, stel form eller i en mer draperad och pösig stil. Storleken är antingen 90-tals liten eller shopper-stor, även här kan det vara värt att gräva längst in i garderoben för att låta dina gamla väskor få andas lite frisk luft. Vill du satsa på något mer hållbart är en neutral beige ryggsäck alltid rätt. Funkar till allt!

våraccessoarer_2

Håraccessoarer och smycken

Plast, färgglatt och stort – det sammanfattar hur dina smycken och övriga tillbehör ska se ut i vår. Känner du att det inte riktigt är din stil? Inför trenderna successivt genom att lägga till en färg, detalj eller något annat för att utmana dig själv lite. Accessoarer är det perfekta sättet att göra det på. En orange blus kan kännas magstarkt för den färgskygga medan ett hårband eller en ring inte blir lika stor förändring. Omfamna trenden på ditt sätt.

våraccessoarer_3

Huvudbonader och solglasögon

Solens strålar är skarpa, speciellt nu på våren när mörkret legat kring oss så länge. Skydda ögonen genom att välja ut ett par riktigt bra och snygga solglasögon. Här går trenden mot större bågar med former som, såklart, andas 90-tal. Vill du ta det ytterligare ett steg kan du addera en huvudbonad som inte bara är snygg utan även hjälper till att dölja eventuella bad hairdays. Välj en i diskret färg om du inte vill sticka ut för mycket. Accessoarer med dubbel funktion ligger oss extra varmt om hjärtat. 

våraccessoarer_4

Flätade skärp och underbara slipsar

Den färgglada trenden syns även i slipsarnas värld. Tänk att få ha en hel slipsgarderob i sprakande härliga färger, välj den som passar ditt humör bäst. Var inte rädd för mönster, det gör dem bara mer tilltalande. Den flätade looken finns också representerad som skärp. Det ger en stil som fungerar både på kontoret och när du är ledig. Som sagt: flera användningsområden gillar vi lite extra!

våraccessoarer_5

Vi hoppas att du känner dig förberedd inför våren. Nu är det snart dags att sitta på en uteservering och njuta av solens varma strålar. Vi ses där!

Mode & Skönhet – Publicerat Mars 2022